Canon

Utgangspunktet for Canons virksomhet var kompaktkameraer på 35 millimeter og indirekte røntgenkameraer. Dette ble også Canon den første produsenten av i Japan. De så raskt muligheten for å vokse seg større, og de begynte å etablere seg som leverandør av produkter tilhørende kontormaskinmarkedet – skannere, printere med mer. I dag regnes Canon for å være en av de mest foretrukne leverandørene av kontormaskiner og fotoutstyr i verden. Canons bedriftsfilosofi er Kyosei. Dette er kjernen av deres merkevare-, bedrifts- og sponsorvirksomhet. Kyosei stammer fra japansk, og er et ord som betyr å leve og arbeide sammen for fellesskapets beste – et prinsipp som omfavnes av alle Canon-ansatte. Dette utsagnet former Canons oppdrag og verdier, hvordan de behandler folkene sine og hvordan de driver sin virksomhet. I dag har Canon over 190 000 ansatte over hele verden.

  • Canon har blitt et verdenskjent merkenavn
  • Leverer både fotoutstyr og kontormaskinutstyr
  • De har god kvalitet i tankene

Enorm suksess

Canon ønsker i all hovedsak å få fram til folket hvor mye makt et bilde egentlig kan ha. I 2002 lanserte de et europeisk slagord – You Can – og det ble laget for å lettere oppmuntre og inspirere kunder til å forstå hvor mye makt gode bilder har. Canon har fått flere priser for den jobben de har gjort innen fotografi. I Interbrands kåring over sterke, grønne og globale merkevarenavn kom de på 35. plass i 2014, og de har de siste fjorten årene blitt kåret til det kameramerket med mest tillit blant folket. Canon kom også på 6. plass da Fortune World kåret de mest beundringsverdige selskapene i 2014, innen datamaskin-kategorien. Canon har kommet for å bli, det er sikkert og visst.

For Canon er skikkelig merkevarebygging viktig for å sikre at kunder og samfunnet ikke opplever uriktig bruk av Canons logo av deres egne ansatte, eller av tredjeparter. Av den grunn etablerte Canon The Brand Management Committee, en komité med regler som skal sikre verdien av Canons merkevare og sørge for at dette ikke brukes på feil måte. The Brand Management Division ble etablert for å fungere som et sekretariat for komitéen, og er satt sammen av ansatte fra flere ulike avdelinger. Dette arbeidet gjør Canon i stand til å respondere på problemstillinger så fort de oppstår. Komitéen arbeider også med å diskutere korrekt navn og bruk av merkevaren, i tillegg til å være en avdeling som gir service og rådgiving til relevante personer.

Bærekraft

Canon gjør mye bra for samfunnet i form av å levere gode kameraer og fotoprodukter, men det stopper ikke der. Canon er nemlig bevisste på alle utfordringene vi står ovenfor i dag – både de samfunnsmessige konfliktene og de globale konfliktene vi kommer til å måtte hanskes med i fremtiden. Derfor fokuserer Canon stort på bærekraft, spesielt innen tre viktige hovedområder: miljø, samfunn og forretningsvirksomhet. Canon EMEA, Canon i Europa, Midtøsten og Afrika, sluttet seg til FNs Global Compact i januar 2014, for å vise at de engasjerer seg innen viktige områder som menneskerettigheter, standarder innen arbeidsliv, miljøet vårt og anti-korrupsjon. Dette er et viktig steg å ta for et verdenskjent selskap som Canon. Kanskje det kan påvirke andre selskaper til å gjøre liknende forebyggende ting i fremtiden.

Det er flott at et så kjent selskap og merkevarenavn går i spissen for samfunnsutfordringer vi møter på. Det er også flott å se at en relativt uskyldig idé om å produsere linser til kameraer fikk Canon dit de er i dag. I dag er de blant de aller største innen kamera- og fotoutstyr, og de har også fokuset på riktig sted. De har satt flere mål for bærekraft, som skal være nådd innen 2020. Blant disse målene er det blant annet spesifisert at alle, 100 %, av leverandører skal undersøkes for bærekraftig ytelse. Det skal også oppnås en balansert representasjon av det kvinnelige kjønn innen alle arbeidsområder og -nivåer. De skal også redusere CO2-utslippene med 15 % målt mot utslippene de hadde i 2010.

Oppsummering

Canon er et kjent navn for de fleste av oss, og mange av oss eier også produkter fra Canon. Selskapet startet med en uskyldig visjon, men vokste seg raskt store. I dag er de ledende innen kamera- og fototeknologi, og de er også ledende innen fokus på bærekraftig drift av selskaper. Med fokus på riktig sted – på miljø, på likestilling og på rettferdige, humane arbeidsvilkår – har de potensiale til å bli en enda mer anerkjent merkevare. De har allerede vunnet flere priser for arbeidet de har utført så langt, men fremtiden ser også lys ut for Canon. Vi er spente på hva slags produkter og hvilken teknologi de leverer i fremtiden, og vi er også spente på om de klarer å leve opp til målene de har satt seg rundt bærekraft.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *